top of page

Cordata String Quartet

Stråkkvartetten Cordata spelar livfull kammarmusik med fokus på det klassiska. Kvartetten spelar verk från Haydn till nyskrivet musik, lyhört med djup känsla för musik och uttryck. Kvartettmedlemmarna har lärt känna varandra väl genom åren och har blivit sammansvetsade till följd av flertal lyckade projekt ihop. Cordata är vännernas relativt nya och efterlängtade satsning som såg dagsljus i 2020. Gruppen består av professionellt utbildade klassiska stråkmusiker från Finland, Sverige och Tyskland. Musikerna har studerat på master och diplomnivå i Malmö, Köpenhamn och Oslo. Alla fyra är aktiva frilansare med uppdrag i bland annat Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Malmö Operaorkester, med mera. Som stråkkvartett jobbar gruppen i all kammarmusikens kärna. Här har man en orkester i miniformat! Den fyller rum lika väl som större salar med klang och intensitet. Musiken kommer nära och berör.

Cordata 2022 ASvensson HR-5.tif

Konserter för barn och vuxna

Klassisk musik har en tendens att bara nå de redan invanda och kan kännas skrämmande för ovana besökare. Särskilt om man har små barn eller själv har en funktionsvariation där man inte har full kontroll på sina rörelser eller röst, eller så känner man sig bara nervös för att man inte har full koll på de sociala koderna i konserthuset. Min konsertidé bygger på att göra avståndet mindre för den ovana lyssnaren så att man lättare vågar gå in på konserten. En kortare konsert på ca en halvtimme spelas två gånger i en mysig och inbjudande miljö. Första gången är till för de som känner sig stressade över den tysta strikta stämningen. Där gör det inget om ett barn plötsligt bara måste säga något till sin mamma eller om någon klappar mellan satserna eller om ett oväntat tjut kommer från något håll. På denna konserten finns det förståelse för allt sådant, och musiken pågår oavsett vad som händer. På den andra konserten som är ett par timmar senare, är det mer en typisk klassisk konsert, för de som tycker det är viktigt att det är tyst så att man hör de fina nyanserna. I övrigt är det samma innehåll.

1U4A2729-2_edited.png

Music in Mind

Music in Mind är en välgörenhetsorganisation vars syfte är att främja användningen av musik som ett stöd för hälsa och välbefinnande, lärande och kreativitet. Vi tror på musikens och konstens kraft att inspirera, öka medvetenheten kring viktiga sociala frågor och att förändra liv till det bättre.
 

MIM liten.jpg

PROJEKT

bottom of page